Инж. Стефан Августинов управител, Sport Lab

Инж. Стефан Августинов

Инж. Стефан Августинов е роден през 1976 година в София. Завършил е магистратури по "Комуникационна техника и технологии", "Журналистика" и "ПР и Реклама". В момента подготвя докторантура в областта на "Маркетинг и мениджмънт в спорта".

Спортен журналист от кариерата. Създател на концепцията "СпортЛаб" и основен движещ фактор в развитието й. Един от водещите специалисти по спортен маркетинг и мениджмънт, конфигурация и функционалност на спортни съоръжения у нас.

С изключителен опит като промоутът и организатори на събития - един от създателите на Мача на звездите на мъжкото баскетболно първенство (сега Национална баскетболна лига), с дългогодишен опит във волейбола - и като организатор, и като промоутър.

Автор на 3 книги, сред които биографията на най-добрия български боксьор за всички времена - Ивайло Маринов. Специалист по пиар с няколко успешни кампании зад гърба си. Притежава солиден опит в областта на телевизионна техника.
---

"СпортЛаб" ООД е компания, чиито екип работи в областта на спорта над 16-години. Сред основните пера са организацията на спортни събития, стратегии в областта на спорта, консултанска дейност за функционалност на спортни съоръжения, внос на стоки за спортни съоръжения - основно седалки.

Като организатор и партньор на събития, екипът на "СпортЛаб" има зад гърба си впечатляваща история и работа по такива събития като Световна волейболна лига, включително Финали 2012, квалификации за Европейско първенство по волейбол, квалификации за Европейско първенство по баскетбол,  Мачът на звездите на Национална баскеболна лига (от 2004), футболният бенефис на Валентин Станчев и други. Перлата в короната на "СпортЛаб" е изработването, защитаването и спечелването на кандидатурата за Европейското първенство по волейбол за мъже България/Италия 2015.

Опитът и дълбокото познаване на изискванията за провеждане на състезания от най-висок ранг ни правят безценен помощник при планирането на архитектурата на съоръженията, както и при определяне на разположението на различните елементи в залите, стадионите или спортните центрове. Екипът на компанията вече е доказал своите качества с консултирането на такива съоръжения като Двореца на културата и спорта и Арена "Колодрума" в Пловдив.

Доставката и оборудването на спортни съоръжения със седалки е най-новият бизнес в портфолиото на "СпортЛаб" ООД. Компанията развива това направление от 2013 година, като в резултат на усилията ни вече са изготвени няколко съоръжения на територията на България и едно в чужбина. "СпортЛаб" ООД е ексклузивен представител на EHEIM Seating за България и региона на Балканския полуостров. Прочутата седалка FCB на немската фирма, монтирана в Арена "Армеец" и Двореца на културата и спорта, нарежда тези зали редом до стадиони като "Алианц Арена" в Германия и "Маракана" в Бразилия.